Over……..

 

Over het doel van deze website:

Voor mij is het altijd heel fijn geweest om teken-ideeën en alles wat er bij hoort volgens mij, te delen en dat ga ik hier ook doen. Tekenen geeft een ingang naar de  zingeving van het leven. Dat ben ik  ooit op een lichtvoetige manier gaan  onderzoeken en doe ik nog steeds met veel enthousiasme. De cirkel is als symbool een grote bron van inspiratie voor mij. Alles wat een geheel vormt kan met alle facetten in de cirkel. Denk maar aan een bloem, een mens, de zon, een ééncellig diertje, maar ook een bedrijf, een religie, een land of een cultuur. De mandala, waar ik graag mee werk, is een overzichtelijke expressie van de cirkel, het grootste symbool dat veelvuldig gebruikt wordt in de meeste culturen en religies.

Over het tekenen:

 In het hoofdmenu kun je de boeken vinden die er in de afgelopen jaren zijn verschenen. Ik hoop dat je Je kunt je laten inspireren door de tekeningen en de mandala’s die ik laat zien. Ik vertel vooral hoe ik het zelf heb gedaan, waar het bijhoort en wat het met je  doet. Tekenen is voor mij een heel ruim begrip want er valt op deze website ook veel te lezen en te mijmeren zodat je niet persé een tekenaar hoeft te zijn. 

Over het schilderen:

Ook schilderijen beginnen meestal met tekenen. Tekenen is een taal, een heel oude taal, want de mensheid was eerder met tekenen bezig dan met schrijven van letters en symbolen. Het is mijn bedoeling om de speelse kant van het schilderen  te benadrukken, terwijl er veel mee gezegd kan worden zonder woorden.

Over actueel werk:

Deze website is voor mij als een “boek in beweging”, geeft aan mezelf een duidelijke weg en aan anderen misschien inspiratie en plezier.

Over heldenverhalen:

Het is niet zo vreemd dat ik van verhalen houd vanwege mijn achtergrond als kleuterleidster. Later is die ontwikkeling doorgegaan en heb ik vele prachtige bestaande verhalen (mythologie, sprookjes en films) gecombineerd met kleurkoesteren. En heldenverhalen/films zijn van alle tijden. De meer inhoudelijke betekenis is voor mij een doorgaand studie-project.

Over energiewerk/mindfulness:

De drukte van het dagelijks leven vindt een tegenpool in de rust van het innerlijk leven. Om deze twee polen in balans te krijgen ben ik graag bezig met energie. Als mensen zíjn we energie. Alles wat leeft is energie! Albert Einstein was als wetenschapper de grote ontdekker daarvan. Het was in de wereld van kunstenaars en intuïtieve mensen al veel eerder bekend.

Over archief:

De inhoud van de website bewaar ik in het archief, zodat het toegankelijk blijft. (dit is nog in voorbereiding)

Over de genoemde boeken:

Terwijl de 9 boeken in een periode van 20 jaar zijn ontstaan en uitgegeven, blijven ze actueel in hun kwaliteit als werkboeken. Daarom heb ik ze genoemd en zal ik er ook regelmatig naar verwijzen of uit citeren.

Tot slot:

Alle hoofdstukken van de website zijn nu ingevuld en van kracht; laat me weten wat je er van vindt en of je een reactie van mij wenst. Veel plezier met lezen en misschien ook met tekenen!