Energiewerk/Mindfulness

2018-02-28 16.22.22

In het hoofdstuk “over….. energiewerk/mindfulness”  schreef ik:

De drukte van het dagelijks leven vindt een tegenpool in de rust van het innerlijk leven. Om deze twee polen in balans te krijgen ben ik graag bezig met energie. Als mensen zíjn we energie. Alles wat leeft is energie! Albert Einstein was de grote ontdekker daarvan.

ENERGIE-OEFENING OM TERUG TE KEREN BIJ JEZELF EN VERVOLGENS IETS NIEUWS TE STARTEN.

Vraag: Hoe moet ik in s’hemelsnaam beginnen met iets wat ik niet op school heb  geleerd en bovendien zal mijn omgeving dit ook behoorlijk zweverig vinden.

Antwoord: autorijden, fietsen en een ei bakken heb je ook van moeilijk  naar makkelijk kunnen omvormen, dus even doorzetten.

Ik doe het zo:

Wanneer ik klaar ben om te beginnen, maak ik het mezelf heel gemakkelijk, zittend op een stoel. Het voorbeeld hier is starten met tekenen en ruimte te maken voor de tekening die er gaat komen.  Die ga ik straks al tekenend aan het licht brengen. Vervolgens kan ik er naar kijken. Als ik het een hernieuwde kennismaking met mezelf noem, heb ik niets teveel gezegd. Ik zorg er daarom voor dat ik regelmatig nieuwe dingen doe. Ook goed voor de hersencellen.

Ik breng veel aandacht naar mijn  onderlichaam en mijn benen, zodat mijn hoofd rust krijgt. Mijn voeten staan op de grond en ik voel de lichte tinteling in mijn voeten en benen komen.  Mijn adem gaat vanzelf rustig door. En hoe beter mijn contact met de aarde is, des te gemakkelijker ik de aarde-energie kan ontvangen. Energie volgt aandacht en aandacht volgt energie. Ik heb dit zelf  gaandeweg opgebouwd door het zeer regelmatig te doen, ook als ik niet ga tekenen  maar mijn aandacht op iets anders richt dat nieuw is of belang heeft.

Via mijn kruin ontvang ik kosmische energie, die zich kenmerkt als licht en ruimte en mijn oneindige creatieve geest zich kan opladen.

Door deze twee grote, neutrale energieën bewust te ontvangen en te laten circuleren maak ik contact met de universele levensenergie. Het betekent niet alleen toelaten van de verse energie, maar ook loslaten van de oude inhoud. Voelen, beleven en in mijn lichaam ervaren is zó belangrijk, dat ik het op den duur met gemak toepas. Het is heel waardevol om daar de hoogste prioriteit aan te geven. Lukt het altijd? Nee hoor, steeds weer opnieuw oefenen. Het houdt me in balans.

Mijn lichaam is als een batterij die ik oplaad aan die twee grote stopcontacten, om het maar even plastisch te maken. Of draadloze telefoonverbindingen. Mijn naam in mijn hart schrijven, helpt ook! Dan lekker even uitrekken en gapen en dan weer de dagelijkse bezigheden oppakken of lekker slapen als het avond is geworden. Hoe lang duurt dit? Wat je zelf wilt, het verschilt van tijd tot tijd. Omdat het heel prettig voelt en je de energie ook kan zien met je innerlijk oog als licht en kleuren,  doe je het met plezier en gemak. Je merkt hoe helder en fit je er van wordt.

Nog even; Denken en voelen in deze energie-taal is een mogelijkheid die ieder mens van nature in zich heeft. Tot slot nog even over de wetenschap: sinds Einstein zijn er vele grote wetenschappers/onderzoekers die verder en dieper in de wonderlijke wereld van energie zijn gedoken. Dat valt o.a. onder noemer quantumfysica. Ieder gewoon mens is de onderzoeker van zijn eigen gevoel hiervoor.  Wijsheid voor de omgang met levensenergie ontwikkelen  via het eigen lichaam ligt binnen ieders bereik.