Home

Ik ben Greetje Molenaar-Ferwerda en als kind was ik al dol op tekenen met een heel scala aan kleuren en materialen. De route om meer met tekenen te doen ging via het mooie beroep van kleuterleidster. Met kleuters tekenen en schilderen is feest!  Daarna volgde ik een kunstzinnig/therapeutische opleiding, waarbij ik de keuze maakte om met de cursisten van mijn tekenschool “de ronde kunst” spontane tekeningen te maken, er mandala’s mee te creëren en onze levensverhalen te delen.  Het maken van een  tekening fungeert niet alleen als actieve ervaring maar is tegelijkertijd  een innerlijke momentopname met een blijvend document.

Altijd goed en geen competitie.

Op de foto bevind ik me  vlakbij een Egyptische tempel uit de tijd van de Farao’s in het woestijn-achtige gebied van het Nassermeer. Ik maak een spontane krasjestekening  in een klein tekenboek.

GREETJE NASSERMEER 2005

Jarenlange ervaring heeft me geleerd dat het kunstzinnig bezig zijn in zijn totaliteit helend werkt en bovendien enorm veel plezier en zelfkennis oplevert. Er worden in allerlei wijk-en cursuscentra momenteel trainingen aangeboden met de benaming “mindfulness”. Daar krijgen mensen gereedschappen in handen tot bewustwording van diezelfde levenskwaliteiten.  Speels tekenen doet dat dus op een speelse manier.

Tekenen is  een universele oertaal waarvan ik  weet dat er meer en meer gemak en plezier ontstaat om creaties ook met elkaar te delen. Het is innerlijke taal die mensen met elkaar verbindt.

 Ook heb ik een aantal boeken hierover geschreven die je terug kunt vinden in de menubalk. Zowel het werk in de boeken ais op deze website is allemaal met de hand gemaakt, in tegenstelling tot de vele machinale kleurboeken die nu te koop zijn. Fijn dat veel  mensen kleuren, maar in die boeken zit geen ziel.

Omdat het lesgeven in de openbaarheid in het verleden ligt,  vind ik het leuk om nu in de  vorm van een website mijn actuele activiteiten te delen.  Te laten zien  en te beschrijven hoe ik er nu mee bezig ben en…zelf leer ik er ook weer van. Leren is leeftijdsloos en op deze manier heel plezierig.

15 gedachten over “Home”

 1. Het werkt!!! Fantastisch!!! Het is je weer gelukt !!! Gefeliciteerd lieve Greetje. Hopelijk inspireer je ook nu weer veel mensen, zoals je altijd hebt gedaan met de tekenschool en jouw boeken, via deze website. Je bent een voorbeeld voor velen. Dankjewel. Liefs Simone

  Like

 2. Greetje ik heb nu alles gelezen en de foto’s bekeken, met de afsluiting van de Beer.
  Ben nieuwsgierig naar het volgende.
  Verrassing!!

  Like

 3. Hoi Greetje. Bedankt voor je mail en je ziet ik ben direct naar je website gegaan. Ziet er geweldig uit. Heb nu geen tijd maar ga hem uitgebreid bekijken. Zit nu 14 dagen in. Cyprus. Jammer ik ga niet naar de Hebriden maar op dezelfde datum naar Tsechie . Tenmi ste als er. Oldoende deelnemers zijn. Bedankt dat je aan me gedacht hebt . Ik laat later nog van me horen.
  Fons

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s