9 Mandala kleur-en werkboeken

In een periode van ruim 20 jaar, vanaf 1995 to en met 2016 heb ik 9 boeken gemaakt, samen met uitgeverij Akasha. De éérste samen een collega.  De laatste hier bovenaan.

`ik schrijf bij ieder boek wat er op de achterkant staat.

 

666784924

MANDALA KLEUR-EN WERKBOEK.

Greetje Molenaar.
Hanny de Jong
Het beleven van de mandala door met kleur op reis te gaan.
Laat je aan de hand van dit doe-boek meenemen en beleef je eigen mandala-reis met je kleurdoos als bagage. door het kleuren van de mandala’s vanuit je gevoel kun je dieper in jezelf gaan en daardoor nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën opdoen.
Je herinnert je dan weer de vreugde van het „zomaar doen”, omdat het leuk en fijn is. Geniet zoals een kind kan genieten en ook jij kunt opnieuw de kracht van het kind in jezelf ervaren.
Laat de zwaarte van de dag los, ontspan jezelf en verbind je met het palet van kleuren zoals je dat om je heen kunt zien vanuit de rijkdom van de aarde.
Spelenderwijs maak je van de ontwerpen die jou in dit boek worden aangereikt je eigen mandala’s en met jouw kleuren laat je ze groeien en bloeien. Al kleurend en genietend ga je daarbij dan ook vanzelf op zoek naar je eigen bron van inspiratie en creativiteit. Het maakt niet uit of je ziek of gezond, oud of jong bent. Iedereen die nog een kleurpotlood kan vasthouden, kan ook mandala’s kleuren.
Jarenlange tekenervaring en het veel met groepen werken heeft Hanny de Jong en Greetje Molenaar ertoe gebracht meer met mandala’s te doen.
Buttons, bedankkaartjes en wenskaarten zijn er bijvoorbeeld heel goed van te maken.

876df281-4c40-4aa5-85f2-fc972abbb7a5

BEGINNEN MET MANDALA TEKENEN-EN ONTWERPEN.
Greetje Molenaar.
Iedereen die een potlood kan hanteren, kan zijn eigen mandala’s maken, want creativiteit en zelf ontwerpen is een vermogen dat ieder mens in zich heeft.
dit boek begeleidt je echt stap voor stap en helpt je mogelijk over de laatste schroom heen om aan de slag te gaan. De tekst wordt met vele illustraties ondersteund.
Greetje Molenaar heeft veel ervaring opgedaan in haar eigen tekenschool „de ronde kunst”, waar ze les geeft aan mensen die leren hun eigen mandala’s te ontwerpen. Ze wil dit van harte delen met een groter publiek.
Ook is ze mede-auteur van het succesvolle Mandala kleur- en werkboek.

 

cms_visual_222673.jpg_1427688019000_300x410

BEGINNEN MET TEKENEN EN ONTWERPEN VAN SYMBOLEN IN DE MANDALA.
Greetje Molenaar.

Met dit boek leer je-in je mandala-je eigen symbolen tekenen en ontwerpen, zoals bijvoorbeeld een roos, een vogel en de zon.
Terwijl je ontdekt dat je in het algemeen al veel over symbolen weet, ga je in het bijzonder de diepere betekenis van de symbolen in een totaal nieuw daglicht zien; wat betekenen deze symbolen voor jou?
Hoe kun je dat beter ontdekken dan ze al tekenend te ervaren en hun waarde actueel te vertalen in jouw leven, NU!
Symbolen in de mandala is een praktisch, filosofisch en informatief boek. In het praktische deel doe je veel teken-oefeningen en worden uitgewerkte mandala’s aangeboden als handleiding om direct aan het werk te gaan.
Greetje Molenaar heeft veel ervaring opgedaan in haar eigen tekenschool „de ronde kunst”, waar ze les geeft aan mensen die leren hun eigen mandala’s te ontwerpen.
Verder is ze auteur van de succesvolle boeken :Beginnen met mandala-tekenen en ontwerpen en mede-auteur van het Mandala kleur-en werkboek.

shopping

BEGINNEN MET TEKENEN EN ONTWERPEN VAN MANDALA-SYMBOOLKAARTEN.
Greetje Molenaar.
subtitel: jezelf in kaart brengen door opnieuw te kijken, voelen en denken.
kaartspel
troefkaart
waardekaart
schatkaart
kanjerkaart
wachtwoordkaart.

BRENG JE LEVEN IN KAART DOOR TE TEKENEN EN TE SPELEN MET MANDALASYMBOOLKAARTEN.
In dit boek gaan we uit van de mandala als grootste symbool van volledigheid en oneindigheid. Ze biedt plaats aan vele andere symbolen. Door het maken van je eigen kaarten zul je je herinneren wat je allemaal over symbolen weet en kun je ze een eigen plek geven. iedere kaart wordt een krachtkaart omdat je er je eigen aandacht en energie in stopt.
Wanneer je de hele serie maakt ontstaat er een kostbaar kaartspel waar je blijvend van geniet en wijsheid uit put wanneer je ermee speelt.
Het spel wordt ondersteund door de koepelkaart en de schaalkaart als symbool voor vrouwelijke en mannelijke energie.
Er wordt ook aandacht besteed aan het maken van een enkele kaart om weg te geven of voor jezelf.
Greetje Molenaar begeleidt al jaren op haar eigen tekenschool „de ronde kunst” in het ontwerpen en spelen met hun eigen mandalasymbolenspel.
Verder is ze auteur van de succesvolle boeken :Beginnen met mandala-tekenen en ontwerpen, beginnen met tekenen en ontwerpen van Symbolen en mede-auteur van het Mandala kleur-en werkboek.

1001004001683593

SPROOKJES EN OERSYMBOLIEK IN DE MANDALA
Greetje Molenaar.
Intuïtief kleurkoesteren
Mandala’s ontwerpen voor kinderen
Sprookjes duiden
De kunst van het vertellen.
Helend spontaan tekenen.

Sprookjes en mythen zijn altijd al belangrijke bronnen geweest om inspiratie op te doen voor het creatief en helend bezig te zijn.
Dit originele boek biedt vele nieuwe mogelijkheden om de oerverhalen te ‚vertalen’ in de mandala als grootste symbool van volledigheid en oneindigheid.
Hierbij krijg je een zeer eenvoudige en diepzinnige kleurtechniek aangereikt; het kleurkoesteren.
Via deze techniek kom je tot je eigen beeldverhaal in de cirkel.
Om de diepere lagen van het sprookje verder te beleven, worden er zes sprookjes niet alleen opnieuw verteld, maar ook geduid. Ook leer je mandala’s voor kinderen te ontwerpen. Aan de hand van honderden abstracte en figuratieve tekeningen worden zowel volwassenen als kinderen uitgenodigd tot helend spontaan tekenen; ook hier kom je via je eigen beeldend vermogen in gesprek met jezelf. Zoals in de andere boeken van Greetje Molenaar speelt ook in dit boek de oersymboliek een belangrijke rol.
Zij begeleidt al jaren cursisten op haar eigen tekenschool „de ronde kunst” in het tekenen van sprookjesmandala’s en het helend spontaan tekenen.
Verder is ze auteur van de succesvolle boeken :Beginnen met mandala-tekenen en ontwerpen, beginnen met tekenen en ontwerpen van Symbolen en mede-auteur  van Mandala kleur-en werkboek.

 

1001004002726712

MANDALAKUNST
KRASSEN ALS INSPIRATIEBRON.
Greetje Molenaar.
Kraskunst
mandala-miniaturen in zwart-wit.
de mandala als model voor het Zelf
levensenergie-oefeningen.

Met een zwartschrijvende balpen in je hand kun je makkelijk vaardigheid opdoen in kraskunst.
Je tekent door middel van eenvoudige en herhalende bewegingen alles wat je wilt, abstract of figuratief, mandala’s of tekeningen, terwijl er een klein formaat tekenboekje op je schoot ligt. Iedereen kent dit ook wel als krabbelen bij de telefoon of tijdens vergaderingen. Het is een uiterst makkelijke manier van tekenen die je overal kunt beoefenen.
Tot je verbazing zul je ontdekken dat dit de ingang kan zijn om veel meer te kunnen tekenen dan je ooit had gedacht. Door de eenvoudige kleine krasbewegingen wordt het contact met je onderwerp intensiever. Daardoor kan het ook een meditatieve bezigheid worden en kan het krassen rust geven. Je treft meer dan vijftig inspirerende voorbeelden aan, waarvan sommige bewerkt zijn met kleur. Je leest in de begeleidende teksten hoe deze juweeltjes tot stand zijn gekomen en wat voor persoonlijke betekenis ze hebben voor de schrijfster. De betekenis wordt verder uitgediept door middel van de mandala, waarbij de cirkel model staat voor het kleine, het grote en het grootste Zelf. Om praktisch te kunnen werken met deze universele spiritualiteit wordt in elk hoofdstuk een levensenergie-oefening beschreven die je met gemak en plezier in je dagelijks leven kunt integreren.

Tekenen en beleven van engelen 2

TEKENEN EN BELEVEN VAN ENGELEN IN DE MANDALA.
Greetje Molenaar.
Opgedragen aan haar overleden man.
Koester je in de aanwezigheid van de engelen door potlood en penseel op te pakken.
Veel mensen voelen zich aangesproken door engelen. Engelen vervullen vanuit hun wereld van Licht hun taak om op subtiele wijze goed nieuws, vernieuwing, troost en goddelijke kwaliteiten naar de aarde te brengen. De engelenwereld is door kunstenaars vaak in beeld gebracht.
Met vele korte workshops in dit boek kun je engelengestaltes en engelenmandala’s ontwerpen, zowel figuratief als abstract. Al tekenend en schilderend komt de verfijnde wereld van de engelen spelenderwijs dichterbij.
Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld kleurpotlood, verf, ecoline en softpastelkrijt, waardoor er een grote diversiteit is aan technieken en uitwerkingsmogelijkheden. De sfeerbladen die je maakt geven jouw engelen en mandala’s een prachtig gekleurde achtergrond. het wordt een feest en geeft je vleugels.

engelenmandala's uitdraai.indd

ENGELENMANDALA’S KLEUREN.
Greetje Molenaar.

Je bent meteen in de wereld van de engelen als je je kleurpotloden pakt en een engelenmandala uit dit boek gaat kleuren.
Door de grote variatie aan engelen is er altijd wel een te vinden die op dat moment bij jou past.
Met de prachtig uitgewerkte mandala’s in kleur willen de engelen graag een inspiratiebron voor je zijn.

Greetje Molenaar werkt al vele jaren met de mandala in haar tekenschool „de ronde kunst”.
Engelen zijn een grote inspiratiebron voor haar.

9200000046118602

NIEUWE MANDALACREATIES.
Greetje Molenaar.

Kleuren en intekenen
Zenstructuren
Tekentaal en oersymboliek
Mandalaverhalen.

Twee basismandala’s met hetzelfde ontwerp, dat geeft veel teken-en kleuruitdagingen. De eerste basismandala is eenvoudig van opzet, zodat je ruimte hebt om hem verder in te tekenen.
Door je mandala daarna te kleuren, kun je hem helemaal naar je eigen hand zetten. De tweede basismandala is meer uitgewerkt en kun je meteen gaan inkleuren.
In zes „mandalawerkwijzen” leer je onder meer hoe je je keuze maakt voor de basismandala en wat de betekenis is van het symbool van de cirkel. Het werken met zenstructuren wordt op een laagdrempelige manier uitgelegd. Structuren zijn overal en als dat eenmaal herkent, ga je ze met meer gemak tekenen.
De korte verhalen bij de mandala’s kunnen je beleving tijdens het tekenen en kleuren intensiveren.
Misschien geven ze je de inspiratie om tot je eigen beschrijving te komen, zodat je mandala nog dierbaarder en persoonlijker wordt.
Kortom; een compleet boek met uitleg, verhalen en natuurlijk mandala’s om in te kleuren, die zowel iets bij de beginnende als de gevorderde mandalatekenaar in beweging zullen brengen.

 

 

 

3 gedachten over “9 Mandala kleur-en werkboeken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s